Rusya ve Kore “Kuzey Kafkasya’da Turizm Gelişimi” Konusunda Anlaşma İmzaladılar

RIA Dağıstan Kuzey Kafkasya Şirketi’nin açıklamasına göre; Rusya ve Kore “Kuzey Kafkasya’da Turizm Gelişimi” için ortak bir girişim kuracaklar.

İkinci bir kamu forumu olan “Diyalog Rusya – Kore Cumhuriyeti” adlı yatırım antlaşması 2 Kasım günü Saint-Petersburg bölgesinde imzalandı.

Hisselerin %50si – %10u Kore Batı Guce (CHT), %40’ı Kuzey Kafkasya Resort’a ait olacak. Şirket, turizm tesisleri ve enerji kaynakları üzerinde çalışacak. Bu çalışmalar kömür işletimini, güneş ve rüzgar enerjisi tesislerinin planlanmasını ve yanı sıra hava temizleme tesislerinin planlanmasını da içeriyor. Kore 1 milyar ABD doları yatırım yapacak. Resmi işlemlerin en geç 2011 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Kuzey Kafkasya Resorts CEO adına Ahmed Bilalov yaptığı açıklamada bu girişimin yüz binlerce iş gücü yaratacağını ve ekonomiyi canlandıracağını belirtti.

Fransız şirketleri de turizm ile ilgileniyorlar. KSK ve Fransa-Caucase (Caisse des Depoları ve Consignations bir yan kuruluşu) ortak bir girişim oluşturarak bu yatırıma katılmayı planlıyorlar. Bu katılımda sermaye olarak 10 milyon euro koymayı düşünüyorlar. Konulacak bu sermayenin %49’u Fransız şirkete %51’i de KSK’ya ait olacak. Fransa Cumhurbaşkanı’nın Rusya özel temsilcisi Jean-Pierre Toma bu yatırım planının Fransa’dan Kafkasya’ya 15-20 milyar euro getireceğine inanıyor.

Rusya, 5 bölgede birinci sınıf tatil köyleri inşa etmeyi planlıyor: Lagonaki (Krasnodar Bölgesi, Adıgey Cumhuriyeti), Arkhyz (Karaçay-Çerkes), Elbrus-Bezengi (Kabardey-Balkar), Mamison (Kuzey Osetya Cumhuriyeti – Alania) ve Matlas (Dağıstan Cumhuriyeti). Kayak yolları 179 kablo yolları ile birlikte 900 km uzunluğunda olacak. Oteller 89.000 ziyaretçi karşılayacak kapasite de olacak. Tatil köyleri ise günde 150 ile 500, senelik ise 5 ile 10 milyon arası turisti karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak. Bu proje ile 330.000 kişiye iş imkânı yaratılmış olacak.

Projenin maliyeti toplam 451 milyar ruble. Hükümet konut, ulaşım ve altyapı çalışmaları için yılda 60 milyar ruble yatırım yapacak. Özel işletmeler ise tatil köylerinin altyapılarının finans edilmesini sağlayacaklar.

En İyi Oyun Blog