KAFFED’den önemli açıklama:

‘Karar aşamasında olmadığımız hiçbir eyleme katılmayacağız’

KAFFED (BASIN) 25-01-2012 – Çerkeslerin en büyük ve etkili çatı örgütü olan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), “Karar aşamasında dahil olmadığı hiçbir organizasyona katılmamama ilkesi” gereğince mitinglerde yer almayacağını açıkladı. KAFFED’in Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu tarafından yapılan ortak açıklamada “KAFFED yapılması gereken her türlü etkinliği ve eylemi, yeri ve zamanı geldiğinde halkımızla birlikte yapacaktır” dedi.

KAFFED Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu’nun hafta sonu Ankara’da yapılan toplantılarında, bazı gruplar tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak olan mitingler masaya yatırıldı. Federasyon Yönetim Kurulu’nun, dernek başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, derneklerimizin bilgisi dışında organize edilen mitingler konusunda KAFFED’in izleyeceği tavır karara bağlandı. Toplantılar sonrasında hazırlanan duyuru metninde şu ifadelere yer verildi:

“Kafkas Dernekleri Federasyonu, gelenekleri ve prensipleri gereği karar aşamasında dahil olmadığı organizasyonlara kurumsal olarak katılmama ilkesine sahiptir ve bu ilkemize bağlılığımız korunacaktır. Federasyonumuz tüm üye derneklerimiz ve halkımızın genel görüşünü alarak, tabanın istek ve taleplerini gözeterek yeri ve zamanı geldiğinde miting dahil her türlü demokratik hakkını kullanacak, yapılması gereken her türlü yasal etkinliği, eylemi halkımızla birlikte yapacaktır.”

En İyi Oyun Blog