Haber

Abhazya Devlet Başkanı Bagapş’ın Yeni Yıl Kutlama Mesajı

Değerli Vatandaşlarım!

2008  yılını bitiriyoruz.

2008 yılı, dünya için zor bir yıl (artık yıl) olarak belirtilmesine rağmen Abhazya için mutlu bir yıl oldu.

İki ana hedefe ulaşıldı. Abhazya Cumhuriyeti topraklarının bütünlüğü ve bağımsızlığı, kan kaybı yaşanmadan sağlandı. Bu hedeflere ulaşmak için Abhazlar asırlardır mücadele ettiler, bu ideal uğruna vatandaşlarımız, cezalandırıldılar, öldürüldüler!

Ülkemizin tarihi kaderinin gerçekleşmesine açık bir biçimde destek veren büyük Rusya’nın katkıları bellidir.

Bizler, Abhaz halkının asırlardır var olan hayalinin gerçekleşmesine muazzam destek ve yardımlarda bulunan Rusya Federasyonu devleti yönetimine derin şükranlarımızı iletiyoruz. Şimdi, bizim için önemli olan iki sorunun çözümünden sonra, ülkemiz için yeni hedefler ve ödevlerimiz bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl, Rusya ve Abhazya arasında yapılan dostluk ve işbirliği anlaşması, büyük çalışma ortamları yaratıyor. Anlaşma, oldukça önemli alanları içeriyor, ülkenin bütün güvenliğinin sağlanması, sosyal-ekonomik alanlarda, hukuksal alanlarda işbirliği çalışmalarında bulunulmasını sağlıyor.

Değerli Vatandaşlarım!

Devletimiz, 2008 yılında halkımızın sosyal alanlarda yaşamlarının iyileştirilmesi çalışmalarını hızlandırdı.

Bütün bu gelişmelere rağmen, uluslararası finansal kriz Abhazya’yı ciddi bir biçimde etkilemiştir, bütçe harcamalarımızın denetim altına alınması gerekiyor, bizim için başlıca çalışma görevimiz sosyal konuların geliştirilmesidir.

2008 yılı başında emekli vatandaşlarımızın maaşlarını yükselttik: Afganistan savaşı gazileri, Çernobil olayından etkilenenler, görevi sırasında ölenlerin aileleri, Abhazya Kurtuluş Savaşı gazileri, özellikle birinci sırada devlet personeli emeklileri.

Özellikle belirtmek istiyorum, Abhazya Devleti’nin en önemli ödemesi gereken ödevi, kardeş ülkelerden ve sınırlarımızın ötesinden gelerek Abhazya’nın kurtuluşu mücadelesine katılarak şehit olan gönüllülerin ailelerinin maaşları. Bu bizim için en önemli görevdir!

Hükümetimiz, eylül ayında, kurtuluş savaşımızda iki ve üç çocuğunu kaybeden ailelere 10 bin-30 bin ruble arasında destekte bulunmuştur.

2008 yılı içerisinde savaşa katılanların ve sakat kalanların Abhazya, Rusya ve Kırım’da ki sanatoryumlarda tatil yapmaları sağlanmıştır.

Bu tür organizasyonları sürdüreceğiz.

Ülkemizin yasalarının ve bütünlüğünün güçlendirilmesi için aktif olarak çalışmak zorundayız.  Yaklaşık olarak 55 kanun yapıldı. Bu kanunlar, Devletin ve toplumun gelişimine destek ve katkıda bulunacaktır.

Abhazya parlamentosu birçok kanun çıkarttı “Abhazya Cumhuriyeti’nin gelişiminin sağlanması için” reform düzenlemelerinde bulundular.

Hükümetimiz, ordumuzun güvenliğin sağlanması için gerekli olan bütün gereksinimlerinin ve mensuplarının yaşamlarının düzelmesi için ciddi çalışmalar içerisinde bulunmuştur.

Ülkemizde ve dışarıda yaşanan finansal krize rağmen, ordumuzun gücünü güçlendirme planlarımızı sürdüreceğiz.

Değerli Vatandaşlarım!

Yaşadığımız sürece, şehit düşen savaş kahramanlarımızı her zaman hatırlayacağız. Onlara karşı ciddi görevlerimiz bulunuyor, onları dünyaya getirenlere, bugün, elimizi kalbimizin üstüne koyarak deriz ki: Bizim gençlerimiz bizlere özgürlük savaşında kaybetmiş oldukları yaşamları ile ülkelerinin bağımsızlığının tanınmasını getirdiler!

Değerli Abhazya vatandaşları, Rusya, yakın ve uzak ülkelerde ki kardeşlerimiz!

Ülkemiz 2009 yılına bambaşka bir biçimde giriyor – bağımsız bir ülke olarak, gelişimini sağlayacak olan çalışmaların önü açılmış olarak. Bizim, yeni ödevleri çözecek, yeni hedeflere ulaşacak gücümüzün olduğuna inanıyorum!

Yaşamınızdaki çalışmalarınızda başarılar ve sağlık diliyorum, bütün ailelerimize esenlikler diliyorum! Geçirdiğimiz yıl gibi 2009 yılının da bizler için aynı biçimde başarılı kalmasını diliyorum!

Mutlu Yeni Yıllar!

En İyi Oyun Blog